Svečano otvaranje kabineta

Poštovani,

iznimna nam je čast pozvati Vas da svojom prisutnošću uveličate svečano otvaranje praktikuma prirodoslovlja za darovite učenike (za fiziku, kemiju, biologiju i geografiju) u sklopu EU projekta “ZadarZaDar” Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika – UP.03.2.2.02.0102 (Europski socijalni fond). Program otvaranja će se upriličiti u Osnovnoj školi Bartula Kašića u Zadru, Bribirski prilaz 2 , 23 000 Zadar, na Međunarodni dan darovitih učenika, 21. ožujka 2018.g., s početkom u 12:00 sati.

Svjesni smo činjenice da su daroviti učenici jedna od najzapostavljenijih ciljanih skupina u školstvu. Smatramo da je uz kreativnost i specifične osobine ličnosti, za razvoj darovitosti nužna i stimulativna okolina te odgovarajuća institucionalna podrška kako bi se darovitost manifestirala i dalje razvijala. Osnovna škola je u tom procesnom pristupu razvoja ključni dionik. Grad Zadar je osnivač/suosnivač 10 osnovnih škola s ukupno 6.828 učenika u 340 razrednih odjela. Analizom stanja školstva u području Zadarske županije uočili smo da u dosadašnjem radu s darovitim učenicima postoji prostor za dodatna poboljšanja, pogotovu u vidu kreiranja obogaćenih nastavnih materijala i mjerljivijeg instrumentarija prepoznavanja darovitosti, educiranja učitelja i stručnih suradnika za implementiranje inovativnijih nastavnih metoda, kao i nabavke opreme i didaktičkih sredstava,

Iz navedenih razloga udružili smo snage u EU projektu “ZadarZaDar” , u kojemu sudjeluju Sveučilište u Zadru (Odjel za pedagogiju i Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja), Grad Zadar (UO za Odgoj i školstvo), te pet osnovnih škola: Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru, Osnovna škola Zadarski otoci u Zadru, Osnovna škola Kruno Krstić u Zadru, Osnovna škola Sv. Filip i Jakov i Osnovna škola Bartul Kašić u Zadru (nositelj projekta).

 

Dnevni red:

  1. Uvodna riječ ravnateljice OŠ Bartula Kašića – nositelja projekta, Katica Skukan, prof.
  2. Prezentiranje projektnih aktivnosti i rezultata – voditeljica projekta Vera Šušić, dipl. psiholog;
  3. Glazbena točka darovitog učenika OŠ Bartula Kašića
  4. Svečano otvaranje praktikuma prirodoslovlja – Prezentiranje usvojenih znanja i kompetencija darovitih učenika kroz izvođenje pokusa iz područja fizike, kemije, biologije i geografije.
  5. Okrugli stol – mogućnosti multipliciranja rezultata na nacionalnoj razini (sudionici odgojno-obrazovni stručnjaci koji rade u javnim institucijama koje su odgovorne za razvoj i provedbu obrazovnih politika).
  6. Druženje i izmjena iskustava i primjera dobre prakse uz osvježenje i ručak.

 

Radujemo se Vašem dolasku!

S poštovanjem,

Ravnateljica OŠ Bartula Kašića

Katica Skukan, prof.