2.9. Alati za verifikaciju projekta

Jednom kad predstaviš rezultate svojega rada na projektu, oni postaju svakomu dostupni, svatko tko želi može ih provjeriti i potvrditi, ali im može pronaći i dokazati nedostatke pa ih pobiti. Zato je iznimno važno pri dizajniranju pokusa, mjerenju i bilježenju svih faza pokusa imati na umu da svatko tko na isti način ponovi tvoj pokus mora dobiti iste ili približno iste rezultate koje si ti dobio/dobila.

Kad je riječ o tvojoj analizi dobivenih podataka i tvome zaključku, također se treba dobro pripremiti za kvalitetan polemike, rasprave ili debate s neistomišljenicima ili osporavateljima. Osnovi alat za te raspravljačke vještine je kritičko mišljenje. To je način razmišljanja kojim kroz više filtara propuštaš, provjeravaš i promišljaš svaku tvrdnju.

Razmisli o tim pitanjima. Ona ti, uza sve ostalo, poručuju još jednu vrlo važnu stvar: ne raspravljaj sa svakim tko ima drukčije mišljenje od tvoga! Neki sugovornici naprosto nisu kompetentni procijeniti koliko tvoj rad vrijedi ili ne vrijedi. Neki osporavaju tvoj rad iz nekih svojih (nečasnih) razloga, bore se prljavo, koriste se iskrivljenim, izmišljenim ili zastarjelim podatcima… Ne daj da te takvi obeshrabre i ne ulazi s njima u rasprave pa će te brzo pustiti na miru i napasti nekog drugom.

S druge strane, ima i sugovornika čije su namjere dobre, a nisu sasvim sigurni u vrijednost tvoga rada i vaša se mišljenja oko nekih tvrdnji znatno razlikuju. S takvim sugovornicima treba razgovarati. Natjerat će nas da razmišljamo, da ono što tvrdimo pogledamo i iz nekog kuta koji smo zanemarili. Ukratko, od takvih neistomišljenika možemo puno naučiti. S njima, međutim, treba znati argumentirano razgovarati. Argument je rečenica ili skup podataka kojima pokušavamo djelovati na sugovornika te dokazati neku svoju ili osporiti neku njegovu tvrdnju, stav ili mišljenje. Da bismo sugovornika uvjerili u ono što tvrdimo, nije dovoljno samo da nam argumenti budu uvjerljivi i prihvatljivi. Potrebno je da poslušamo i njegove argumente te promislimo o njima. Neophodno je, također, da način kojim komuniciramo bude strpljiv, pristojan i ljubazan.