Priručnik za darovite učenike

 

 

Dragi učenici,

vaši su učitelji uočili da imate neke darove, sposobnosti koje kod druge djece nisu tako izražene. Vaši učitelji vjeruju da bi svatko od vas, zahvaljujući toj svojoj darovitosti, jednoga dana u životu mogao ostvariti velika djela, postati uspješan i zadovoljan čovjek. Međutim,  u ovom su trenutku ti darovi i sposobnosti u vama još uvijek samo skrivena moć koju u sebi tek trebate istražiti i razviti. Zato su vaši učitelji za vas osmislili projekt „ZadarZaDar“ (LINK NA PROJEKT), a Europska Unija podržala ih je sredstvima kako bi ga mogli ostvariti.

Ovaj je priručnik samo mali dio toga projekta. Zamišljen je da bude vaš vodič, pomoćnik na putu da bolje upoznate sebe, otkrijete u sebi blaga za koja niste ni znali da ih imate, razvijete različite načine razmišljanja, oblikujete svoja ponašanja i steknete navike potrebne za uspjeh. Prvi dio priručnika ima tri dijela:

1. Istražujem granice svoje darovitosti (LINK NA 1. Istražujem granice svoje darovitosti)

2. Alati za razvijanje darovitosti (LINK NA 2. Alati za razvijanje darovitosti)

3. Praktikum (LINK NA 3. Praktikum)

Tek kad proučite prva dva dijela priručnika, krenite na treći.

Praktikum je treći je dio priručnika. Budući da je za svakoga od vas napravljen poseban, osobni program, s popisom zadataka i aktivnosti za razvijanje određenih vještina s obzirom na vrstu vaše darovitosti, u Praktikumu je samo okvirni pregled programa za razvijanje darovitosti u četiri odabrana STEM područja: biologiji, kemiji, fizici i geografiji. Sve detalje o svom osobnom programu, aktivnostima, zadatcima i očekivanim postignućima dobit ćete od svojih mentora.